Slægtskursus

Slægtsforskning på Tisvilde Højskole 2021

Slægtsforskning på højskole

Onsdag d. 14/6 2021 kl. 9.30 – fredag 18/6 2021 kl. 16.00

Kursus nummer: 21021. – Pris kr. 4.095,-.

Tillæg: Eneværelse kr. 400,-.

Bad og toilet kr. 350,-.

Kursusleder: Gitte Bergendorff Høstbo

Hvorfor Slægtsforskning?

”Hvorfor lede efter forfædrene? Det handler jo bare om døde mennesker?

Sådan tænker mange og ja slægtsforskning handler om døde mennesker, men mennesker som havde et liv. De mennesker var dine forfædre og uden dem ville du ikke være her.

Nogen søger i håbet om at finde royale aner, adelige eller berømtheder og andre leder efter arvelige sygdomme eller om man skulle ligene sine forfædre, både med interesser og talent – hvor kommer det fra? Måske er oldemors bror udvandrede til Amerika, og hvem er alle de mennesker på de gamle billeder i familiealbummet?

Ikke mange kender deres forfædre mere en to led tilbage, men begynder du først på slægtsforskning åbner der sig en helt ny bog hvor de mennesker du finder alle har en historie. Med de mange nye informationer, der står til rådighed på nettet, er det nemt og hurtigt at finde skelettet til dit anetræ.

Uanset grunden til at begynde på slægtsforskning åbner der sig en rejse der vil bringe dig vidt omkring, både i tid og sted og Danmarkshistorien vil folde sig ud på en ny og magisk måde.

I denne miniuge er temaet ”Kongelige”, men du behøver ikke at have kongelige eller adelige i din slægt. Kurset er en blanding af foredrag og workshop hvor vi hjælper hinanden også med vores helt almindelige slægtsforskning.

Vi vil i ugens løb høre om ”Det danske riges våbenskjolde og deres historie”. Vi får fortællingen om Grevinde Danners Våbenskjold med inskriptionen “La fidélité est ma gloire” – “troskab er min ære”.

”Den danske Vinhistorie” -En kongelig brandert. Fuld i går, fuld i dag og fuld igen i morgen. Sådan kan tilstanden hos Christian 4. og flere andre danske konger i Middelalderen og Renæssancen lidt groft beskrives.

Vi skal høre om Christian d. 8 af arkivar Jørgen Mikkelsen. Vi skal også hører om aner, der har kongelig bevilling. Det kunne være krohold, færgemand eller lign. af Ulrik Alster Klug.

Hvideslægten stammer fra Nordsjælland og da Tisvilde Højskole ligger i Nordsjælland er det næsten logisk vi skal høre om denne slægt. Hvideslægten kaldes sådan, fordi den nedstammer fra den legendariske Skjalm Hvide fra Fjenneslev, der omkring år 1100 var kong Erik Ejegods nære ven og hærfører.

Ugen byder på en hel dagstur ud af huset hvor vi vil besøger Frederiksborg Slot samt Søborg Slotsruin.

En uforglemmelig musikaften med Ida Johanne Kühn Riegels cello-musik fra Renæssancen. Ida har bygget sine egne celloer som hun cykler land og rige rundt med.

Derudover vil der være masser af tid i workshops, hvor vi hjælper hinanden med slægtsforskningen, så husk at medbringe din egen bærbare computer.

Tisvilde Højskole, Julsgårdsvej 1-5, 3220 Tisvildeleje – email: tisvildehoejskole@gmail.com Telefontid man. – tors. kl. 10 – 14 på 4870 7636