Slægtskursus

Slægtsforskning på Tisvilde Højskole 2020
AFLYST PGA CORONA Kursus på Tisvilde Højskole er rykket  til 3. juni – 7 juni 2020 hvor det nu afholdes. 

Ny dato vil forekomme når den foreligger.


Beskrivelse:
På det idylliske gamle badehotel fra 1912 vil vi dykke ned i historien om vores aners børn. Vi skal høre spændende foredrag om de vilkår, som børnene levede under før i tiden. Vi skal høre fra Christian VI’s ’Tugt- og Børnehus’, der var et hjem for tiggernes børn og hvor børnene skulle sy for kongen og op til nutidens børnepasning. Hvordan var det at være barn i København for 150 år siden. Hvem tog sig af de børn, der gik for lud og koldt vand og havde børn rettigheder og love, som passede på dem? Hvordan var livet som barn blandt udviklingshæmmede på De Kellerske Anstalter? Med musik og sang og fortællinger skal vi høre om livet på valsen, hvor de efter konfirmationen blev smidt ud hjemmefra, men hvor de kunne tage på valsen og blive såkaldte ”navere” og opleve verden på en helt ny måde.
Ugen byder på en tur til Grevinde Danners Pigeasyl i Jægerspris på Jægerspris Slot, hvor Frederik d. VII boede med Grevinde Danner. Grevinde Danner gjorde et stort stykke arbejde til gavn for fattige og efterladte piger, så de kunne blive gode koner og lærde tjenestepiger. Børnehjemmet fik stor betydning for børneforsorgen i Danmark. Hjemturen byder på lokale seværdigheder.
Vi lægger stor vægt på samvær og hygge og snak hele ugen om slægtsforskning. Vi har workshop hver aften, hvor vi sammen hjælper hinanden med slægtsforskning og det vi ikke selv kan finde. Medbring derfor din egen PC og informationerne om din slægt. På den måde kan vi komme godt i gang eller videre med vores slægtsforskning.
Kurset er for både nye og erfarne slægtsforskerer. Der lægges vægt på gode lærerige og informative foredrag.

Program og tilmelding: på <a
=”https://www.tisvildehoejskole.dk//
Kursusnummer: 20081
Højskole Juelsgårdsvej 1-5 3220 Tisvildeleje
telefon nummer: 4870 7636
Telefontid: mandag – torsdag kl. 10 – 14
mail: tisvildehoejskole@gmail.com

Eller hos Gitte B. Høstbo janhb@mail.danbbs.dk
Pris for kurset 4100 kr.- + 500 kr. ekstra for enkeltværelse (forbehold, tjek højskolens hjemmeside) Program vil være det samme blot med ændrede datoer. Forbehold for ændring.